當前位置: 首頁 > 公共英語 > 公共英語備考資料 > 公共英語考試《三級》閱讀理解練習(6)

公共英語考試《三級》閱讀理解練習(6)

發布時間:2019年06月20日 09:53:52 來源:環球網校 點擊量:

公共英語報名、考試、查分時間 免費短信提醒

地區

獲取驗證 立即預約

請填寫圖片驗證碼后獲取短信驗證碼

看不清楚,換張圖片

免費獲取短信驗證碼

【摘要】小編給大家帶來公共英語考試《三級》閱讀理解練習(6),希望對大家有所幫助。

Text 2

A smile is a strong sign of a friendly and open attitude and a willingness to communicate. It is a positive, silent sign sent with the hope the other person will smile back. When you smile, you

show you have noticed the person in a positive way. The result? That person will usually smile back.

You might not realize a closed position is the cause of many conversational problems. A common closed position is sitting with your arms and legs crossed and your hand covering your mouth or chin. This is often called the "thinking pose". Ask yourself this question: Are you going to interrupt someone who appears .to be deep in thought? This position gives off "stay away" signs and prevents your main "sign sender" ( your mouth) from being seen by others looking for inviting conversational signs.

The open body position is most effective when you place yourself within communicating distance of the other person--that is, within about five feet. Take care, however, not to enter someone's "personal space" by getting too close, too soon.

Leaning forward a little while a person is talking shows your interest and how you are listening to what the person is saying. By doing this, you are saying: I hear what you're saying, and I'm interested in--keep talking!

Often people will lean back with their hands over their mouth, chin, or behind their head in the "thinking" pose. This position gives off signs of judgment, doubt, and lack of interest from the listener. Since most people do not feel comfortable when they think they are being judged, this leaning-back position serves to prevent the speaker from continuing.

In many cultures the most common form of first contact between two people is a handshake. Be the first to extend your hand in greeting. Couple this with a friendly "Hello", a nice smile, and your name and you have made the first step to open the lines of communication.

Eye contact should be natural, not forced or overdone. Direct eye contact shows you are listening to the other person and that you want to know about her.

31. A person smiles to show________

A. he is kind and useful

B . he is happy all the time

C . he is ready to talk with you

D . he sees something funny

32. According to the text, troubles in communication may result from________

A. a dosed body position

B . an open body position

C . no smile

D . the main " sign senders"

33. Leaning back with your hands behind your head in deep thought while a person is talking________

A. shows you are interested in and listening to what the speaker is saying

B . shows you want to keep some distance from the speaker

C . makes him think-you are thinking about something else

D . makes him believe you are not interested in his talk

34. All of the following gestures encourage communication except________

A. leaning forward a little while a person is talking

B . crossing your arms

C . looking in others' eyes

D . extending your hand in greeting

35. From the text we know that________

A. communication depends.ads little on verbal language and much on body language

B . gestures always prevent the "sign sender" (mouth)

C . we should pay much attention to body language

D . eye contact is always helpful

篇章分析

本文是一篇說明文,介紹了姿勢或肢體語言對于交流的重要性。文章第一段介紹了微笑是交流的積極信號,第二段講述一些封閉的姿勢如雙手交叉等會給交流帶來麻煩,第三段講述與人交流時兩人最好應保持在5英寸的距離內,第四段講述將身體略微前傾能顯示出交流的興趣,第五段介紹了一些顯示出沒興趣交流的肢體語言,第六段介紹握手的作用和方式,最后一段介紹目光交流的重要性和方式。

答案及解析

31.【答案】C

【題型】推理題

【解析】題干意為“一個人微笑表示什么?”從文章第一段第一句話“A smile is a strong sign of a friendly and open attitude and a willingness to communicate.”可以看出,微笑是友好、開放、樂意交流的強烈信號,因此可判斷正確答案為C。

32.【答案】A

【題型】細節題

【解析】題干意為“根據文章,交流中的麻煩可能是由于什么造成的?”由文章第二段第一句話中的“a closed position is the cause of many conversational problems”可以看出答案為A。

33.【答案】D

【題型】推理題

【解析】題干意為“當別人在說話時,你雙手放在腦袋后面,身體向后仰,陷入沉思,這會怎樣?”這道題需要把四個選項和原文逐一對比、逐一排除。從文章第五段前兩句“0ften people will lean back with their hands...or behind their head in the“thinkin9”pose.This position gives off signs of...lack of interest from the listener.”,因此可見正確答案為D。

34.【答案】B

【題型】細節題

【解析】題干意為“以下所有的姿勢中,除了哪一種以外其他姿勢都有助于交流?”文章第二段第二句話中談到“A common closed position is sitting with your allns and legs crossed...”因此8雙臂交叉是一種封閉姿勢,阻礙交流,所以正確答案為8。

35.【答案】C

【題型】推理題

【解析】題干意為“從這篇文章中我們可以知道什么?”A交流幾乎不靠口頭語言,大部分靠肢體語言,B姿勢總是會阻礙“信號發出器” (嘴巴),c我們應該多注意肢體語言,D眼神交流總是有幫助。A、B、D都過于絕對,c最貼切文意。故正確答案為c。

分享到: 編輯:紀文凱

綁定手機號

應《中華人民共和國網絡安全法》加強實名認證機制要求,同時為更加全面的體驗產品服務,煩請您綁定手機號.

預約成功

本直播為付費學員的直播課節

請您購買課程后再預約

環球網校移動課堂APP 直播、聽課。職達未來!

安卓版

下載

iPhone版

下載
環球小過-環球網校官方微信服務平臺

刷題看課 APP下載

免費直播 一鍵購課

代報名等人工服務

返回頂部
新疆11选5开奖查询 股票开盘竞价技巧 鞍山麻将手机版下载 山西11选5走势图彩乐乐 江苏7位数中奖规则 牛掌柜配资 澳洲快乐8有规律吗 什么是股票投资 六肖如何十中八期秘诀 正宗长沙麻将 单机麻将四人免费 我在北京快乐8输了40多万 江苏11选5开奖记 湖北30选5玩法兑奖 免费下载东北麻将 股票融资 贵州快3网址